icon arrow Back to the homepage

Amber Snip – deelnemer EYBB

Amber Snip vertegenwoordigt Nederland in EYBB

Mijn naam is Amber Snip, 18 jaar jong en woonachtig in Surhuisterveen. Op mijn 11e ben ik begonnen met cornet spelen en kreeg ik les van Stefan de Groot. Daar ben ik bij Brassband ‘t Heideblomke Harkema ingestroomd. Na een jaar ben ik overgestapt op althoorn, vanaf dat moment kreeg ik les van Bienze Ijlstra en heb ik mijn elementair examen behaald. Dit heb ik ook een jaar gedaan en heb ik de beslissing genomen om euphonium te gaan spelen. Snel daarna ben ik terecht gekomen bij Fanfare Joost Wiersma, Jistrum. Ik ben daar begonnen op de 2e bariton.

In die tijd ben ik gestopt bij ‘t Heideblomke en ben ik begonnen bij Brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen. Ik heb daar een aantal jaar bij gespeeld maar ben er een tijd geleden gestopt. Met BdB Surhuisterveen hebben wij in 2016 de beste sectie prijs mogen ontvangen op het NBK. Bij deze club heb ik ook het jeugdorkest lange tijd gedirigeerd, dit was ook echt mijn ding. In mijn lesjaren¬† heb ik al mijn muziek examens t/m D binnen 6 jaar met lof weten te halen.

Na een tijd als hulp, ben ik sinds vorig jaar lid geworden op 1e bariton bij Provincale Brassband Groningen, en zit ik op eerste stoel bij Fanfare Joost Wiersma.  Zo nu en dan word ik gevraagd om te helpen bij andere orkesten, en zwaai ik ook wel eens met mijn baton als invaller.

Ik heb mij aangemeld voor EYBB omdat het me ontzettend leuk lijkt om een week lang met andere getalenteerde muzikanten mooie muziek te maken. Ik denk dat ik van deze ervaring veel ga leren en veel contacten aan zal over houden.

Amber en Grytsje - EYBB
Amber en Grytsje
Subscribe to receive news and updates