icon arrow Back to the homepage

Anna Kuipers – deelnemer EYBB

Anna Kuipers stelt zich voor…

Mijn naam is Anna Kuipers, ik ben 21 jaar en ik woon in het kleine dorpje Stroobos. Momenteel ben ik lid bij de verenigingen Brassband Gloria Deï Gerkesklooster/Stroobos en CMV Oranje Grootegast. Toen ik zes jaar was, ben ik begonnen met spelen op een cornet. Ik kreeg les van mijn vader, Jappie Kuipers, en later heb ik nog les gehad van Nynke van der Heide en Piet van der Heide. Op mijn vijftiende kreeg ik de kans om bij Gloria Deï de plaats van de bugel in te nemen en sindsdien zit ik daar nog steeds met plezier. Ongeveer twee jaar geleden werd ik door CMV Oranje benaderd om bij hen te komen spelen. In het begin twijfelde ik of ik in een fanfare wilde spelen, maar ik vind het helemaal geweldig. Twee verschillende werelden, maar beide even leuk. Afgelopen jaar ben ik met beide orkesten wereldkampioen geworden op het WMC, dat was echt fantastisch! Naast de muziek ga ik ook nog naar school. Ik studeer aan de Pedagogische academie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Volgend jaar hoop ik hierin af te studeren en ga ik aan de slag als juf.

Voor het eerst naar het EBK
Vanaf het moment dat ik cornet begon te spelen, was ik al gefascineerd door brassbands. Aangezien mijn broer en zus destijds bij Brassband Gloria Deï speelden, ging ik naar hun concerten. Gloria Deï vond ik echt geweldig en ik wilde net zo goed worden als de principal cornet. De brassmuziek leeft hier ontzettend in ons kleine dorpje en hierdoor kwam ik ook al snel in aanraking met bands als de Black Dyke en de Cory band. Dit jaar zou de eerste keer zijn dat ik naar de Europese Brassband Kampioenschappen zou gaan, en nu doe ik zelfs mee. Ik hoopte elk jaar weer dat er een bugel vanuit Nederland mee mocht doen in de Europese Jeugdbrassband, want wat zou het vet zijn als jij daar een concertje mag geven met de Europese top van de brassbandwereld. Ik ben heel blij dat ze hier dit jaar voor hebben gekozen, want volgend jaar ben ik al te “oud”. Het lijkt me geweldig om met jongeren uit verschillende landen te musiceren. Ik ben heel benieuwd of er verschillen zijn onderling, aangezien je allemaal in een andere brassband cultuur bent opgegroeid. Ik heb er ontzettend veel zin!

Anna Kuipers - flugelhorn EYBB

Subscribe to receive news and updates