icon arrow Back to the homepage

Christian Jongepier – deelnemer EYBB

Graag stel ik me aan u voor, als zeer recent toegevoegde speler in de EYBB. Mijn naam is Christian Jongepier en ik woon in Serooskerke (Walcheren), Zeeland. Ik speel de 3de cornetpartijen in de EYBB. Ik vind het superfijn dat ik alsnog in de EYBB mee mocht gaan spelen! Ik kon geen auditie doen, omdat ik daarvoor net iets te jong was, maar gelukkig liet de dirigent mij oproepen als vervanger. Op 3 mei wordt ik 18 jaar en heb ik dus wel de juiste EYBB-leeftijd.

De dirigent ken ik goed, omdat hij ook chef-dirigent is van Het Zeeuws Orkest. Daarmee mocht ik in januari 2017, 3 avonden solo spelen (Karin Bloemen was toen te gast). Ook heb ik diverse keren mee mogen spelen in het orkest, op cornet en trompet. Ik speel al vanaf mijn 6de jaar op cornet en sinds 2015 ook op trompet. Volgend schooljaar start ik op het Utrechts Conservatorium. In de tussenliggende jaren heb ik al veel gedaan, ook mooie prijzen gewonnen. Onder andere bij het Prinses Christina Concours. Zij organiseren veel concerten en andere leuke optredens. Op 4 mei mag ik meewerken aan de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Ik moet de EYBB dan dus even verzuimen, maar de (unieke) kans om het Taptoe-signaal daar te spelen, laat ik natuurlijk niet voorbij gaan.

Verder vorm ik met mijn ouders en broertje een familie-koperkwartet (cornet-flugel-althoorn en euphonium). Ook daarmee doen we hele leuke dingen, zo hebben we al meegewerkt aan het EO radioprogramma Nederland zingt… en speelden we tijdens een landelijke filmpremière, de titelsong van de film live, in een supergrote bioscoop.

Vorig jaar was ik 2x live in een NPO-4 radioprogramma te horen. De eerste keer was ter promotie van mijn concert op het Grachtenfestival in Amsterdam, ik speelde toen in de Westerkerk.

Solistische optredens vind ik het leukste om te doen, ik heb dit al met verschillende grote orkesten mogen doen, voor uitverkochte zalen. Toch is het meespelen in kampioensbrassband Rijnmond, op flugel, ook een mooie uitdaging. Ieder jaar neemt de band deel aan diverse concoursen, zo gaan we op 9 juni naar de DOBC (Dutch open Brassband Championships). Ook zal ik daar als principal solocornet met BB Roosendaal deelnemen. Het wordt lekker druk in juni, want dan doe ik ook mijn eindexamen aan de Zeeuwse muziekschool, waar ik de Talentenklas-opleiding volg. Daarna geef ik 2 solo-concerten (Raad van State, Den Haag en St. Laurentiuskerk, Leiden), waarbij ik word begeleid door de vaste organist van de Westerkerk. Hierna ga ik voor de 3de keer alweer, naar The Oberlin Conservatory of Music in OHIO-USA. Als ik terugkom, haal ik mijn HAVO diploma op en vertrek ik weer voor 2 weken naar Oostenrijk: een concertreeks met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, waar ik de solo-trompetpartijen ga spelen. Kortom: genoeg te doen, maar nu eerst genieten van de EYBB!

christian jongepier

christian jongepier

Subscribe to receive news and updates