icon arrow Back to the homepage

Grytsje van Leersum – deelnemer EYBB

Mijn naam is Grytsje van Leersum, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Surhuisterveen. Op dit moment speel ik bij Brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen en bij Fanfare De Bazuin uit Augustinusga. Toen ik negen jaar was ben ik begonnen met cornetlessen bij Bienze IJlstra. Mijn grote broer speelde ook en ik wilde dat ook kunnen. Al vrij snel mocht ik beginnen bij de brassband uit het dorp. Ondertussen zit ik daar nu op de principal positie en mag ik mooie concerten geven met deze leuke band.

Tot mijn 16e heb ik les gehad van Bienze, daarna ben ik begonnen aan de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar kreeg ik trompet les van Christelle. Ik ben na twee jaar gestopt op het conservatorium, de opleiding docent muziek was toch niet mijn ding.

Ongeveer vier jaar geleden werd ik gevraagd of ik ook bij Fanfare de Bazuin uit Augustinusga wilde spelen. Ik was alleen brassbands gewend en moest wel een beetje aan het fanfare-idee wennen. Ik ben ontzettend trots dat ik al vier jaar lid mag zijn van deze fantastische club, waarmee we regerend Nederlands Kampioen zijn.

Ik ben gebeld door Bienze dat er een cornet uitviel bij de EYBB en hij dacht aan mij. Natuurlijk heb ik ja gezegd, deze kans krijg je niet zomaar. Ik vind het een hele grote eer dat ik mee mag doen. Ook vind ik het bijzonder dat er vier dames uit Friesland zijn geselecteerd. Het lijkt me erg leuk om met jongeren uit heel Europa een week lang muziek te maken. Ik heb er super veel zin in!

Grystje van Leersum - EYBB

Subscribe to receive news and updates