icon arrow Back to the homepage

Luc Geraats – deelnemer Solistencompetitie

Luc Geraats (Weert, 1992) studeerde bastuba aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle waar hij in 2016 zijn Bachelor-studie afrondde bij Bernard Beniers. Sinds 2016 studeert Luc een Master-studie bastuba aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen krijgt van Perry Hoogendijk en David Kutz. Naast zijn studie heeft Luc lessen en masterclasses gevolgd bij onder meer Hendrik Jan Renes, Hans Nickel, Rex Martin en Steve Rosse.

In 2013 legde hij een succesvolle auditie af bij de Marinierskapel der koninklijke Marine, waarna hij gedurende anderhalf jaar als remplaçant deel uitmaakte van het orkest. Luc remplaceert regelmatig in orkesten als het Radio Philharmonisch Orkest, Het Orkest van het Oosten, Philharmonie ZuidNederland, Orkest de Ereprijs, Orkest van de 21e eeuw, Marinierskapel der koninklijke Marine en de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast speelt hij in het 2018 opgerichte MOSA Brass, een nieuw koperkwintet gevormd met Limburgse musici.

Luc heeft veel affiniteit met de brassband wereld, zo speelde hij als gastspeler tijdens verschillende NKB’s met brassband Rijnmond en Brassband Limburg. Tijdens de EBK van 2014 speelde Luc met Brassband Schoonhoven als Nederlandse vertegenwoordiger in Perth, Schotland. Tijdens kleinere projecten speelde Luc als gast met Brassband de Waldsang, Provinciale brassband Groningen, brassband Amersfoort, Brassband de Hoekpunten, St David’s brass (Schotland) en Raunds Temperance Band (Engeland). Luc is daarnaast lang lid geweest van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, een orkest dat hij nog altijd een warm hart toedraagt.

Luc Geraats - deelnemer Solistencompetitie EBBC2018

Subscribe to receive news and updates