icon arrow Back to the homepage

Robert Ernest – deelnemer Solistencompetitie

“Deelname aan de solistenwedstrijd van de EBK gaat voor mij een enorm leerzame ervaring worden, het is de eerste keer dat ik aan een solistenwedstrijd meedoe en het voelt als een hele eer dat ik als amateur tussen de profs kan laten horen wat ik in mijn mars heb.”

Op zevenjarige leeftijd begon Robert Ernest met trompetspelen bij het jeugdorkest van de plaatselijke harmonie in Roosendaal (Brabant), de vereniging waarin zijn ouders ook speelden. Voor zijn studie Neurowetenschappen verhuisde hij in 2007 naar Middelburg. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met brassbands toen hij als badmeester van het zwembad in Domburg naar huis liep en Brassband Apollo hoorde repeteren. Toen hij de repetitieruimte binnenliep werd hij meteen warm ontvangen en bleek er een vacature voor escornet te zijn. Niet lang daarna speelde Robert zijn eerste brassbandnoten op escornet bij Brassband Apollo.

Nadat Robert zijn Bachelor gehaald had in 2010, vertrok hij voor een Master naar Groningen, waar hij zich meteen aanmeldde bij verschillende verenigingen in de buurt. Dezelfde avond werd hij gebeld door Johan van der Laan (voormalig principal van de Provinciale Brassband Groningen): of hij zin had te komen luisteren naar een openluchtconcert van de PBG in het centrum van Groningen. Op slag was Robert verkocht en wilde hij koste wat het kost deel uitmaken van deze vriendenclub van hyperfanatieke mensen. De volgende dag kreeg hij een bescornet thuisgebracht en ’s avonds had hij zijn eerste repetitie.

Inmiddels zijn we bijna 8 jaar verder. Ernest is afgestudeerd in de Neurowetenschappen en Tandheelkunde, omdat werk vinden als tandarts eenvoudiger bleek dan als onderzoeker. Hij werkt fulltime als tandarts in Stadskanaal en bezet daarnaast de principalstoel bij de PBG. Daar vond Robert ook de liefde en in 2015 trouwde hij met Linda Boiten, bugeliste van PBG. Het bleek een top-jaar want ook in 2015 werd PBG Nederlands kampioen. Deelname aan het EBK in Lille (2016) was een van de hoogtepunten van zijn (nog vrij korte) brassbandcarrière, net als het winnen van de prijs voor “beste principal cornet” op het afgelopen NBK.

Robert Ernest - deelnemer Solistencompetitie EBBC2018

 

 

 

Subscribe to receive news and updates